Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:15:12 GMT

ساخت پمادی از چهار گیاه دارویی برای درمان سوختگی

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۴۳۵۵

ساخت پمادی از چهار گیاه دارویی برای درمان سوختگی

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در یک مطالعه تاثیر یک پماد ساخته شده از چهار گیاه «تشنه داری»، «درمنه کوهی»، «غازیاغی» و «آلوئه‌ورا» را در درمان زخم‌های ناشی از سوختگی موش‌ها بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، آسیب‌های حرارتی و حوادث سوختگی، عامل بسیاری از حوادث و مرگ و میر در جهان هستند. حوادث سوختگی در جهان نرخ شیوع بالایی دارد؛ تا جایی که رتبه چهارم را در بین صدمات و جراحات به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به اهمیت این موضوع و همچنین عوارض جانبی داروهای موجود، طولانی شدن دوره التیام زخم، عفونت‌های فرصت‌طلب، چسبیدن پانسمان به محل زخم، باقی‌ماندن اسکار ناشی از سوختگی، خشک شدن پوست و ... پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، با طراحی یک مطالعه تلاش کردند تا یک پماد گیاهی با کم‌ترین اثرات جانبی و بیشترین پتانسیل درمانی را برای زخم‌های ناشی از حوادث سوختگی تولید کنند و برای ساخت یک پماد مخلوط التیام سوختگی، از گیاهان دارویی عمدتا بومی ایران استفاده کردند.

با توجه به بررسی های انجام شده، در این مطالعه چهار گیاه «تشنه داری»، «درمنه کوهی»، «غازیاغی» و «آلوئه‌ورا» برای التیام زخم‌های ناشی از سوختگی انتخاب شدند.

عصاره این گیاهان برای ساخت یک پماد گیاهی مورد استفاده قرار گرفتند. پس از القای زخم ناشی از سوختگی در مدل‌های آزمایشگاهی موش نر نژاد ویستار، از این پماد برای درمان موش‌ها استفاده شد. طول مدت تیمار زخم ناشی از سوختگی، دو هفته بوده و  ارزیابی میزان التیام زخم‌ها از طریق اندازه‌گیری مساحت زخم در فواص زمانی معین و نیز بررسی آسیب‌شناسی نمونه‌های بیوپسی، انجام شد.

بررسی‌های این تحقیق نشان داد که پماد ساخته شده از این چهار گیاه، در درمان زخم‌های ناشی از سوختگی موثر است و پمادهای پنج درصد و دو درصد می‌توانند به عنوان یکی از بهترین پیشنهادات برای درمان زخم‌های ناشی از سوختگی در بالین مدنظر قرار گیرند.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «سنتز پماد التیام سوختگی بر پایه عصاره گیاهان دارویی تشنه داری، درمنه کوهی، غازیاغی و آلوئه ورا همراه با بررسی خواص ترمیمی آن بر روی مدل های آزمایشگاهی موش نر نژاد ویستار» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و بردیا زمانی رنجبر گرمرودی، اصغر زربان، میلاد بیده، عاطفه نصیری، بتسام امیری زاد، فرح ناز رمضان، عاطفه ابراهیمی، معصومه شفیعی، رقیه شرفی و معصومه باریک لو؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوختگي پماد گیاه دارویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یک پماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | گیاه مرگباری که باعث خودکشی کردن قربانی می‌شود!

266 215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899627

دیگر خبرها

  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • افشای راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • ببینید | گیاه مرگباری که باعث خودکشی کردن قربانی می‌شود!
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی